Jäsenkirjeet 2019-2020

Jäsenkirje 3/2020

Autojoukkojen Keski-Suomen kilta

Jäsenkirje 3/2020

Hei kiltalaiset!

Tämä vuosi on koronan vuoksi eletty hiljaiseloa, kuten kaikki hyvin tiedämme.

Talwiajo-tapahtuma 8.2.2020  saatiin vielä vietyä onnistuneesti läpi ja siitä kertyneiden tulojen turvin olemme saaneet kulumme katettua tänä vuonna.  
Keski-Suomen Mobilistien Talwiajo-tapahtuma 8.2.2020 Tiehuhdan tilalla sujui Killalta onnistuneesti niin kelienkin (harvinaista viime talvelle) kuin järjestelyjenkin osalta. Jatkoa seurannee tulevana talvena. Kiitos kaikille talkoolaisille.

John Smith tapahtuma peruttiin ja sitä myöten myös peltoparkkimme. Mutta ensi kesäksi on suunnitteilla festarit ja peltoparkkimmekin ehkä jälleen toimii. Toivotaan, että koronapilvi väistyy taivaalta!

Muuta ei sitten ole tapahtunutkaan koko vuonna. Mutta marraskuussa Keuruun ja Luonetjärven sotilaskotiyhdistysten entinen sotilaskotiauto päätyi vihdoin Autojoukkojen Keski- Suomen killan omistukseen.

Kuten monet kiltalaiset varmaan muistavat, Luonetjärven Sotilaskotiyhdistyksellä oli halua myydä auto killalle ja näin saada rahoitusta uuden sotilaskotiauton hankintaan ja varusteluun. Auto osoittautui kuitenkin puolustusvoimien omaisuudeksi ja näin ollen sitä ei sääntöjen mukaan ollut mahdollisuutta poistaa puolustusvoimien ”muonavahvuudesta” muutoin kuin perinteisen huutokauppamenettelyn kautta. Killassa oli aikanaan päätetty harkita huutokauppaan osallistumista sitten, jos auto huutokauppaan ilmestyy. Kun auto sitten ilmestyi Millog Oy:n Tampereen Kalkussa pidettävän, puolustusvoimien käytöstä poistetun tavaran huutokaupan myyntilistalle, tuli aika tehdä päätös huutaa vai vaieta. Hallitus päätyi puhelinkokouksessaan yksimielisesti huutamisen kannalle, valtuutti Risto Nurmisen ja Tapio Riipisen killan puolesta osallistumaan huutokauppaan ja sopi korkeimmaksi huutorajaksi 3000 euroa. Auto oli toisen myyntipäivän listalla, myytävien ajoneuvojen ryhmän yhdentenätoista. Huutokauppatunnelma tuntui kohottavan hinnat huolestuttavan korkeiksi ja kun edeltävästä ajoneuvosta, iäkkäästä mutta hyväkuntoisen näköisestä MB Trac- traktorista, maksettiin peräti 57 000 euroa, alkoi killan huutajia tosissaan epäilyttää että kotiin lähdettäisiin tyhjin käsin. Autoa huusi enemmän tai vähemmän tosissaan puolen tusinaa ostajaa. Hinta nousi nopeasti kohti päätettyä kipurajaa. Ehkä hieman yllättäen 3000 euron huutoon ei tullutkaan nokitusta ja niinpä meklarin nuija paukautti Mersun killalle.

Kun auto huutokaupan päätyttyä startattiin käyntiin, ilmestyi kilpahuutajia paikalle harmittelemaan, ettei tullut tarjottua enempää. Kotimatkaa varten varauduttiin jo hakemaan siirtolupia lähimmältä katsastuskonttorilta, mutta kyyti järjestyikin kiltaveli Ari Heikkilän lavetilla. Niinpä sotilaskotiauto olikin jo samana iltana Laukaassa killan Opel Blitz´in ja paloautojen ”kaverina”.

Kiltaveli Juha Vimparin ansiosta myös auton rahoitus järjestyi;

Keski-Suomen Maanpuolustussäätiö teki myönteisen päätöksen hakemuksellemme ja myönsi rahoitusta sotilaskotiautolle 3000 €. Saatesanat myönnölle olivat, että toivottavasti näemme auton isänmaallisissa tapahtumissa koronarajoituksien jälkeen. Senioreilta saimme terveiset, että haluavat taas asioida vanhalla sotilaskotiautolla ja muistella menneitä. 

Kiitos Juha!!!

 

Saapumiserien 1/20  347 vrk ja 2/20 165 vrk palvelevien kotiutusjuhlaa vietetään Ilmasotakoulussa 17.12 . Ja perinteisesti kiltamme muistaa ansioituneinta sotilaskuljettajaa kunniakirjalla ja automiehen ensiapulaukulla. Valitettavasti emme voi osallistua tilaisuuteen, vaan kotiutusjuhlaa vietetään ulkona koronarajoitteet huomioiden.

 

Muistamme lämpimästi ja kiitollisuudella poisnukkunutta, aktiivisesti killan toimintaan osallistunutta, kiltaveljeämme Kalle Hirvosta. Tapio on ollut yhteydessä Kallen tyttäriin muistokirjoitukseen liittyen. Kalle siunattiin koronavuoden vainajien tapaan vain lähimpien kesken.

 Kotisivujamme olen päivittänyt ;

Linkki kotisivuille

http://www.ajk-keskisuomi.fi

  Hyvää loppuvuotta ja Joulua 2020. Pysykää terveenä. Ja toivomme kaikille parempaa vuotta 2021.

 Ulla ja Tapio

 

Jäsenkirje 2/2020

Hei Autojoukkojen Keski-Suomen kiltalaiset,

Kuten kaikki varmaan jo arvaavat, niin killan hallituksen kokous, vuosikokous ja kesäretken suunnitelmat siirtyvät hamaan tulevaisuuteen. Katsotaan aikaa parempaa.
Myös autojen entisöintiporukan kokoontumiset on pysäytetty ja tämä porukka ainakin selvittelee onko alueellamme veteraaneja, jotka tarvitsevat apua vaikkapa kauppa-asioiden kotiinkuljetuksessa.

 

Talwiajo-tapahtuma 8.2.2020 Tiehuhdan tilalla sujui Killalta onnistuneesti niin kelienkin (harvinaista tälle talvelle) kuin järjestelyjenkin osalta. Jatkoa seurannee ensi talvena. Kiitos kaikille talkoolaisille. Olen laittanut muutamia kuvia tapahtumasta killan kotisivuille http://www.ajk-keskisuomi.fi

Parempaa kevättä ja kesää ja terveyttä kaikille.

Kännykällä saa yhteyden puheenjohtajaan 0400 642 868.

 

terveisin sihteeri Ulla ja pj Tapio.

Jäsenkirje 1/2020

Kiltatiedote 1/2020


Kiltamme mukana Keski-Suomen mobilistien
47. XLVII Talwiajossa
lauantaina 8.2.2020 Laukaassa.

Lähtö klo 9:00-12:00.

 

Tervetuloa seuraamaan lähdön tunnelmaa ja tapahtumaa Tapion hallin pihapiiriin Suolahdentie 255, 41350 Laukaa as

Ajossa mukana Autojoukkojen Keski-Suomen killan Mercedes-Benz paloauto ja Opel Blitz sekä kiltalaisten omia autoja.
Lisätietoja Ulla 0500 642 868

                                            terveisin sihteeri Ulla

 

Jäsenkirje 2/2019

Kiltatiedote 2/2019 /
Killan joulukahvitilaisuus

Killan sähköpostilistalaisille vielä muistutus, osa teistä on kyllä jo ilmoittautunut.

Killan joulukahvitilaisuus Suomen Ilmavoimamuseolla 12.12 torstaina klo 18:00 osoitteessa Tikkakoskentie 125, 41160 Tikkakoski. 
Museon johtaja Kai Mecklin esittelee museota ja sen toimintaa. Samalla keskustellaan killan toiminnasta vuodelle 2020.
Kilta tarjoaa tilaisuuden. Tervetuloa avec. Ilmoittaudu sihteerille/puheenjohtajalle viestillä 0500 642 868/0400 642 868.

PS,jos joku vielä haluaa maksaa vuoden 2019 jäsenmaksun 20 euroa, niin killan tili on Konneveden Osuuspankki, POP Pankki FI79 4764 0010 0605 39

                                            terveisin sihteeri Ulla

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

01.02 | 10:44

Kiitos. :) Työ jatkuu, nyt on toiminut puukaasullakin muutaman kunniakierroksen :)

...
31.01 | 14:22

Konjakillako se ekaksi käynnistettiin ??

...
31.01 | 14:01

Onnittelut Opelin kunnostamisesta !!
AJK Turku Arto Wallenius

...
27.12 | 00:04

Kiitos kommentistasi. Tekijöillä on intoa ja taitoa ja oikeaa automieshenkeä ja arvostus vanhoja ajopelejä kohtaan kohdallaan. :)

...
Tykkäät tästä sivusta